In de knoop?

Hulp is dichterbij dan je denkt

We ontvangen geen e-mail!

Ik krijg een virus melding bij uploaden van bestanden!

Dat kan helaas - en dat is niet zo mooi, voor jou. Allereerst raden we je aan om een volledige virusscan uit te voeren op je eigen PC en van je hele netwerk.

Servates controleert tijdens het uploaden of er een virus in een bestand zit. Deze bestanden komen dus nooit echt op onze servers terecht, maar worden in de tussentijd al tegengehouden - ook worden alle bestanden minstens een keer per dag gecontroleerd.

Geen mail

Geen e-mail ontvangen van Servates?

Het kan gebeuren dat mail van Servates niet aankomt bij gebruikers. Er zijn verschillende redenen voor, de meeste daarvan zijn technisch - neem contact op met je systeembeheerder voor ondersteuning. Hieronder zijn een aantal mogelijke redenen waarom mail niet aankomt;

 1. De e-mail van @servates.nl wordt gezien als spam
  • Kijk in de junk of spam folder van je e-mail en markeer de mail afkomstig van Servates als veilig
  • Voeg @servates.nl toe als veilig mail domein
  • Voeg de volgende @servates.nl adressen toe als veilig email adres
   • info
   • no-reply
   • nieuws
 2. Mail van Servates wordt door de ontvangende (jouw) mailserver geweigerd
  • @servates.nl ondersteund geen VRFY-protocol1 (ook wel : Verify-protocol genoemd). Zorg ervoor dat de ontvangende mailserver geen VRFY doet. Dit protocol wordt al sinds 1999 gezien als "in het algemeen een slecht idee"
  • Als je niet zeker bent of dit het geval is, neem dan contact met ons op - we kunnen dit voor je uitzoeken.

1 VRFY-protocol:
VRFY verzoeken worden door onze mailserver geblokkeerd om mailboxsniffing te voorkomen. Zie ook RFC2520 (1999) Section 2.11, hierin wordt ook aangegeven dat het VRFY protocol disabled moet zijn.

403 Forbidden

Krijgt u een "403 Forbidden" foutmelding te zien?

Het kan zijn dat u een "403 Forbidden" foutmelding te zien krijgt.

Onze systemen worden automatisch gecontroleerd op verdachte en/of illegale pogingen tot inbraak - mocht het systeem een inbraakpoging ontdekken kan het zijn dat een IP adres2 automatisch geblokkeerd wordt. De lijst met geblokkeerde IP adressen heet een blacklist. Als u het vermoeden heeft dat uw IP adres automatisch geblokkeerd wordt op basis van uw IP adres, dan kunt u met onze support in contact treden om te kijken of we uw IP adres daar weer uit kunnen (en willen) verwijderen.

2 IP adres:
Met een IP-adres wordt een computer herkend die op internet is aangesloten. Zo’n adres is vergelijkbaar met een telefoonnummer. Elk apparaat dat met internet wordt verbonden krijgt een unieke code. Zo’n numeriek label wordt ook toegewezen bij deelname aan andere computernetwerken die op basis van IP communiceren.

Wachtwoord resetten

"Kunnen jullie mijn wachtwoord resetten?"

Nee, wij kunnen niet zomaar een wachtwoord voor je resetten. Het is wel mogelijk om het wachtwoord van de hoofd beheerder te resetten.

Neem daarvoor contact met ons op - let wel: We kunnen niet telefonisch een nieuw wachtwoord geven - we moeten eerst een protocol volgen om er zeker van te zijn dat ook alleen de hoofd beheerder weer toegang krijgt - we zullen je telefonisch uitleggen hoe het protocol in het werk gaat.

Geen toegang tot de mailbox van de hoofdbeheerder

Het kan gebeuren dat, om wat voor reden dan ook, er geen toegang meer is tot het mail-adres van de hoofdbeheerder - onfortuinlijk, maar het kan gebeuren.

Dit is te ondervangen, maar dit proces is ook ondersteund door een protocol. Let wel: dit protocol vereist het overleggen van een aantal documenten en zal niet in een paar minuten geregeld zijn. Neem contact met ons op.

Hoe werkt de speeltuin?

Een speeltuin is een tijdelijke demonstratie omgeving. Als je een speeltuin aanvraagt zul je van ons, ter controle, een email ontvangen met een code - met deze eenmalige code is de speeltuin toegankelijk.

Speeltuinen zijn beschikbaar tot middernacht, daarna zal de speeltuin opgeruimd worden voor de volgende.

Jouw speeltuin is echt helemaal van jou. Je hoeft het speelgoed in dit geval niet te delen. Zolang je nog bezig bent in de speeltuin en het nog geen middernacht is kun je ook nog terugkeren.

Na afloop van je gebruik van de speeltuin, of bij het sluiten van de speeltuin, kunnen we je benaderen via e-mail of persoonlijk of je meer informatie en/of een volle demo-omgeving van Servates wilt hebben.

Contact

Voel je vrij om direct contact met ons op te nemen bij vragen, opmerkingen en/of klachten door middel van onderstaande mogelijkheden.

Website:

servates.nl

Telefoon:

+31 (0)85 0605914